• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Пријем у општини, честитке и поклони за младу Малозворничанку Јовану Станојевић (16) - вицешампионку мини Европског првенства у теквондоу у Чешкој

21.04.2017. године

Поводом успеха који је остварила на мини Европском првенству у теквондоу у Чешкој, где је, као члан националног тима Србије, освојила друго место, младу Малозворничанку Јовану Станојевић (16) и њеног тренера Дејана Лукића у свом кабинету угостио је председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић. Том приликом он им је у име општине и у своје лично име честитао на успеху и уручио пригодне поклоне, са посветом у знак захвалности за остварени резултат и жељом да наставе да нижу успехе.

На Отвореном првенству Чешке у теквондоу, од 17. до 19. марта, теквондоисткиња Јована Станојевић (16) из Малог Зворника изборила је сребрну медаљу у категорији млађи јуниори, дисциплина „борбе“. 

На такмичењу које је окупило око 600 учесника из 16 европских земаља Јована је, са двоје колега из малозворничког теквондо клуба „Душан Силни“, представљала национални тим Србије. 

Опширније...

Дневни ред 7. редовне седнице СО Мали Зворник

Дневни ред 7. редовне седнице Скупштине општине Мали Зворник, која је заказана за петак, 28. април 2018. године

Опширније...

Производња лековитог биља шанса за малозворничке пољопривреднике

21.04.2017. године

Власници пољопривредних газдинстава у Малом Зворнику имаће могућност да се укључе у пројекат организоване производње лековитог и ароматичног биља и јагодичастог воћа, који на подручју Мачванског и Колубарског округа, Срема и Шумадије, у девет локалних самоуправа, финансира Влада Швајцарске. У оквиру пројекта, који је креирала Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине, у складу са Програмом регионалног руралног развоја у Србији, донатор узгајивачима обезбеђује едукацију, сировине, техничку помоћ и сигуран откуп производа.

Пројектна иницијатива за унапређење производње лековитог и ароматичног биља и јагодичастог воћа, осмишљена у функцији заустављања миграторних процеса и девастације села, представљена је јуче власницима пољопривредних газдинстава у Малом Зворнику. Презентација је имала циљ да информише и анимира пољопривреднике да се у што већем броју укључе у пројекат, а одржана је у сарадњи Општине Мали Зворник и саветодавне пољопривредне службе предузећа „Пољосавет“ из Лознице.

Према речима Владана Ћосића, директора овог предузећа, представљена иницијатива део је пилот пројекта усмереног на решавање веома израженог проблема напуштања и пропадања сеоских средина, који треба да послужи као модел и основ за каснију имплементацију пројекта на читавој територији Србије.

Опширније...

Преко субвенција за запошљавање Општина Мали Зворник помаже отварање 50 нових радних места

19.04.2017. године

Доделом субвенција послодавцима за отварање нових радних места, Општина Мали Зворник у 2017. години омогућиће запослење 50 лица са евиденције Националне службе за запошљавање. За ту намену у локалном буџету одвојено је 10.000.000 динара, односно 200.000 динара по новоотвореном радном месту. Јавни позив послодавцима за доделу субвенција за запошљвање радника објављен је 18. априла и биће отворен 15 дана.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да је на име субвенција за запошљавање у текућој години опредељен почетни износ, потребан за отварање 50 радних места, и најавио да ће, уколико буде већег интересовања послодаваца, у току године уследити ребаланс буџета и још једна додела субвенција.

„Прошле године захваљујући субвенцијама у нашој општини запослено је укупно 98 радника, на име чега смо утрошили око 20 милиона динара. И ове године увећаћемо буџет за субвенције, уколико буде потребе, односно интересовања од стране послодаваца“, рекао је Јевтић.

Поводом расписивања конкурса за субвенције за запошљавање, он се данас састао са власником и директором предузећа „Метално 2012“ из Малог Зворника, које се шест година успешно бави израдом челичних и других грађевинских конструкција.

Ово предузеће има потребу за ангажовањем бравара, монтера и заваривача и биће подносилац захтева за коришћење субвенција у 2017. години, за запослење 3 радника.

Опширније...

Јавни позив - Субвенције за отварање нових радних места у 2017. години

Објављено дана 18.04.2017. године

У складу са Локалним акционим планом запошљавања за 2017. годину у општини Мали Зворник усвојеним Одлуком о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2017. годину у општини Мали Зворник, бр. 06-2447 од 22.12.2016. године и Одлуке о усвајању Исправке текста локалног акционог плана запошљавања за 2017. годину у општини Мали Зворник, бр. 06-2447/2016-3 од 17.03.2017. године, општина Мали Зворник дана 18.04.2017. године, р а с п и с у ј е 

ЈАВНИ ПОЗИВ

ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА
ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА У 2017. ГОДИНИ 

Субвенција за отварање нових радних места одобрава се послодавцима ради запошљавање 50 незапослених лица која се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, филијала Лозница-испостава Мали Зворник (у даљем тексту: Национална служба).

Субвенција се одобрава у једнократном износу од 200.000,00 динара по незапосленом лицу  послодавцима који запошљавају 2 и више  незапослена лица.

Јавни позив

Захтев са бизнис планом

Опширније...

Васкршња честитка председника општине Мали Зворник

13.04.2017. године

Поводом највећег и најрадоснијег хришћанског празника, Васкрса, који ће ове године сви хришћани обележити истог датума, у недељу, 16. априла, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић упутио је честитку  верницима, са жељом да Васкрс дочекају и проведу у добром здрављу, духовном миру и благостању.

“У име општине Мали Зворник и у своје лично име, свим хришћанским верницима честитам Васкрс и желим добро здравље, мир и љубав, и да радост празника поделите с најдражима”, наведено је у васкршњој честитки председника општине Мали Зворник.

Уз радосни поздрав: Христос васкрсе, ваистину васкрсе! – Јевтић је пожелео да дух највећег хришћанског празника у срца и домове људи унесе срећу, доброту и племенитост.    

У ОШ „Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику успешно завршен пројекат побољшања енергетске ефикасности

09.04.2017. године

Поводом завршетка пројекта побољшања енергетске ефикасности зграде Основне школе „Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику, за који је средства обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, између делегације министарства и руководства школе, у петак, 07. априла, обављена је званична примопредаја радова на објекту. Том приликом они су, у присуству представника Општине Мали Зворник и медија, обишли реконструисане делове зграде и уверили се у квалитет обављеног посла.

Према речима Александра Дурковића, руководиоца Јединице за имплементацију пројекта “Енергетска ефикасност у јавним зградама“, у радове на побољшању енергетске ефикасности основне школе у Малом Зворнику, завршене у јануару текуће године, уложено је 237.349,38 евра, које је држава обезбедила из кредита преко Немачке развојне банке – KFW. Општина Мали Зворник у пројекту је учествовала са 21.500,00 евра, на радовима који, како је рекао, нису везани за енергетску ефикасност, али ће ученицима обезбедити боље услове, и тим средствима финансирана је замена паркета у фискултурној сали и кречење зидова у неколико учионица.

Опширније...

У Малом Зворнику представљене нове уредбе и правилници о државним субвенцијама у пољопривреди

07.04.2017. године 

Пољопривредницима и другим заинтересованим грађанима у Малом Зворнику јуче су представљене нове уредбе и правилници о коришћењу државних субвенција у области пољопривреде, које је креирало Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије. Главну новину представља то што јавни позив за доделу субвенција у пољопривреди у текућој години расписује Управа за аграрна плаћања, која конкурс објављује на свом интернет порталу.

Презентацију услова и начина коришћења владиних подстицаја у области руралног развоја у 2017. години одржали су стручни сарадници предузећа „Пољосавет“ доо из Лознице, уз подршку Општине Мали Зворник.

Живко Стефановић, саветодавац за агроекономију у том предузећу, рекао је да је Влада Србије за текућу годину определила 2,8 милијарди динара за подршку руралном развоју, од чега је највећи део, у износу од 2 милијарде динара, намењен за унапређење конкурентности у овој области.

Опширније...