• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Нови дуел ветерана „Црвене звезде“ и малозворничког „Јединства“ у септембру

18. август 2017. године

Сусрет ветерана београдског фудбалског клуба „Црвена звезда“ и „Јединства“ из Малог Зворника и ове године биће уприличен у септембру, у оквиру обележавања 17. септембра, Дана општине Мали Зворник. Ради договора о утакмици, којом ће уједно бити обележена и 50. годишњица од оснивања малозворничког фудбалског клуба, представници Црвене звезде боравили су ових дана у општини Мали Зворник.

Део некадашњег водећег играчког тима Црвене звезде, међу којима су били Милош Шестић и Саша Марковић, том приликом угостили су заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, председник Спортског савеза „Дрина“ из Малог Зворника Горан Самарџић и капитен ветерана „Једиства“ Небојша Новаковић.

Састанак са асовима југословенског фудбала, које је предводио Бранислав Кантар, иначе секретар Фондације „Црвене звезде“, уприличен је у одмаралишту „Дрински рај“ у Великој Реци. Као могући термини одигравања утакмице утврђени су 18., односно 24. септембар 2017. године.

Према речима заменика председника општине Мали Зворник Милоша Радојчића, најављено је да ће том приликом тим ветерана „Звезде“ у Малом Зворнику наступити у најјачем саставу до сада. Међу играчима наћи ће се нека од најзвучнијих Звездиних имена, као што су Владимир Петровић – Пижон, Станислав Караси и Јован Куле Аћимовић.

Опширније...

Јапанска подршка општини Мали Зворник

16.08.2017. године

Камион за одвожење смећа и 50 контејнера за сакупљање отпада, које је општини Мали Зворник донирала Влада Јапана, јуче су званично предати на употребу Јавном комуналном предузећу “Дрина”. Нову комуналну опрему, вредну 63.400 евра, представницима малозворничког комуналног предузећа предао је први секретар амбасаде Јапана у Београду Масајоши Јамато. 

На конференцији за новинаре, која је уследила након примопредаје донације, Јамато је рекао да веома цени напоре које општина Мали Зворник улаже у побољшање услова живота у локалној заједници и честитао ЈКП „Дрина“ на успешно реализованом пројекту набавке комуналне опреме.

,,ЈКП „Дрина“ имала је два стара камиона за одвожење смећа који су се често кварили и због тога је предузеће имало проблема у обављању својих обавеза. Овим пројектом обезбеђени су нови камион и контејнери и очекујемо да ће то допринети побољшању јавне хигијене у општини“, рекао је Јамато, поручивши да је Влада Јапана решена да настави са подршком локалним самоуправама реализацијом пројеката за остваривање основних људских потреба.

Опширније...

Први секретар амбасаде Јапана сутра у посети општини Мали Зворник

14.08.2017. године

Поводом набавке основних средстава за Јавно комунално предузеће "Дрина" у Малом Зворнику, извршене у оквиру донације Владе Јапана, у вредности од 65.000 евра, општину Мали Зворник сутра ће посетити први секретар амбасаде Јапана у Београду Масајоши Јамато. 

Њега ће том приликом дочекати и угостити председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић са сарадницима. 

Према програму посете, у 12.00 часова, у присуству новинара, предвиђен је обилазак ЈКП "Дрина" Мали Зворник, где се налази набављена опрема, нови камион за одвожење смећа и контејнери за сакупљање отпада. 

Након тога, у сали Скупштине општине у Малом Зворнику, планирано је одржавање конференције за новинаре. 

Опширније...

Обавештење о инспекцијској контроли рада правних и физичких лица који пружају услуге смештаја туристима

 О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

за пружаоце, односно потенцијалне пружаоце  услуга смештаја туристима на територији  општине Мали Зворник

Обавештавамо правна лица, предузетнике и физичка лица који своје објекте издају туристима за смештај да ће Општина Мали Зворник преко својих овлашћених инспектора у наредном периоду вршити контролу законитости рада наведених објеката, а све у складу са одредбама Закона о туризму (''Сл.гласник РС'', бр. 36/09, 88/10, 99/11-др.закон, 93/12 и 84/15), Правилника о стандардима за категоризацију угоститељских објеката за смештај (''Сл.гласник РС'', бр. 83/16), Правилника о условима и начину обављања угоститељске делатности, начину пружања угоститељских услуга, разврставању угоститељских објеката и минимално техничким условима за уређење и опремање угоститељских објеката (''Сл.гласник РС'', бр. 48/12 и 58/2016), Правилника о минимално техничким и санитарно-хигијенским условима за пружање угоститељских услуга услуга у домаћој радиности и у сеоском туристичком домаћинству (''Сл.гласник РС'', бр. 41/10), Правилника о облику, садржини и начину вођења евиденције гостију у домаћој радиности (''Сл.гласник РС'', бр. 96/09) и Одлуке о боравишној такси на територији општине Мали Зворник (Сл.лист општине Мали Зворник'', бр. 3/10 и 11/17).

Предмет контроле биће пре свега, регистрација, категоризација и провера наплате и уплате боравишне таксе, као и примена свих  других одредби Закона и подзаконских аката.

На основу свега наведеног позивају се сва правна и физичка лица која већ издају своје објекте за смештај туристима, да изврше регистрацију и категоризацију својих смештајних капацитета и тиме свој рад ускладе са законом.

Више информација о самом поступку и начину како да се изврши категоризација смештајних капацитета које желите да издајете можете добити преко сајта општине Мали Зворник на следећем линку, или у просторијама општинске управе, канцеларија бр. 19. телефон 015/7-195-193. 

Опширније...

Организован традиционални сусрет Малозворничана и Зворничана на мосту на Дрини

08. август 2017. године  

Житељи и челници Малог Зворника и Зворника јуче у подне традиционално су се срели на мосту краља Александра И Карађорђевића, који повезује ова два места на Дрини, указујући симболично на њихов суживот и нераскидиве везе које их спајају. Приликом сусрета, организованог осми пут заредом, у оквиру манифестације „Људи и мостови“, лидери две општине најавили су интензиван рад на обезбеђивању средстава потребних за обнову моста.

Сусрет суседа почео је руковањем председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића и градоначелника Зворника Зорана Стевановића, који су након тога разменили симболичне дарове, донете у знак међусобног уважавања и сарадње на добробит заједница са обе стране реке Дрине.

Уследило је полагање цвећа на месту погибије словеначког скакача Андреја Беуца, који је пре годину дана трагично настрадао изводећи скок са моста, после чега му је минутом ћутања одата пошта.

Окупљеним грађанима најпре се обратио градоначелник Зворника Зоран Стевановић. Он је рекао да је циљ манифестације, да осим слања поруке заједништва, љубави и поштовања између народа два града, упути поруку надлежним институцијама, које могу помоћи, да мост врати своје старо рухо, како би везе између Зворника и Малог Звоорника биле још чвршће и боље.

Опширније...

Традиционални сусрет челника Малог Зворника и Зворника на мосту на Дрини

07.08.2017. године

Традиционални сусрет челника Малог Зворника и Зворника (РС), на мосту Краља Александра I Карађорђевића на Дрини, биће уприличен данас, у 11.00 часова, у оквиру манифестације “Људи и мостови”, која се одржава сваког лета, почетком августа, већ неколико година, указујући симболично на повезаност и суживот два места.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и начелник града Зворника Зоран Стевановић руковаће се том приликом и разменити пригодне поклоне, у знак сарадње на добробит заједница са обе стране реке Дрине. 

У оквиру манифестације, Туристичка организација града Зворника приредиће на мосту презентацију и промоцију туристишке понуде и народне традиције обе општине. 

Како је најављено из кабинета челника две општине, непосредно пре почетка програма биће обављено полагање цвећа на мосту, на месту погибије словеначког скакача Андреја Беуца, који је пре годину дана трагично настрадао изводећи скок са моста. 

Опширније...

Због најављеног тропског времена Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику увео мере заштите од високих температура

04.08.2017. године

Поводом упозорења Републичког хидрометеоролошког завода на очекиване веома високе температуре предстојећих неколико дана у Србији, које би у дане викенда локално могле премашити 40 степени Целзијуса, и увођења црвеног метеоаларма, Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику донео је данас одлуку о предузимању адекватних мера у општини, с циљем заштите од високих температура.

У одлуци је констатовано да најављене високе температуре могу неповољно утицати на здравље и животе људи, те изазвати пожаре на отвореном.

Штаб је упозорио грађане да је паљење ватре на отворном простору строго забрањено, те да су дужни да уколико примете пожар одмах обавесте надлежну ватрогасно-спасилачку службу, на телефон 193.

Уколико се појави потреба за недостајућом водом за пиће, грађани треба да се јаве комуналном инспектору Општине Мали Зворник, на телефон 472-816.

Опширније...

Обавештење ЕД Лозница, пословница Мали Зворник

03.08.2017. године

Због радова на сечи растиња дана 03.08.2017. године, четвртак, без редовног снабдевања електричном енергијом биће грађани месних заједница:

- Будишић
- Доња Трешњица
- Амајић

Прекид у снабдевању се очекује од 07:30 до 11:30.

У Радаљу свечано отворен мост обновљен солидарним средствима радника Народне банке Србије

01.08.2017. године

Мост на реци Равнаји у малозворничком селу Радаљ, за чију обнову су средства обезбедили радници Народне банке Србије, данас је свечано отворен и пуштен у употребу. 

Нови мост подигнут је на месту оног који је 2014. страдао у поплавама. Изградња моста коштала је 4,5 милиона динара, а финансирали су је запослени у Народној банци Србије (НБС), који су тај износ прикупили солидарним издвајањима од својих зарада. 

У име колектива Народне банке Србије на церемонију отварања моста стигао је Бранко Черевицки, који је, у присуству представника општинског руководства, обавио симболично пресецање врпце, чиме је мост званично отворен за саобраћај и пуштен у употребу. 

У обраћању новинарима он је рекао да су запослени у Народној банци задовољни што су учествовали у хуманитарној акцији за обнову моста и што су за око 100 породица из оближњег засеока решили велики проблем и омогућили бољу саобраћајну комуникацију са остатком општине. 

Опширније...

За буџетске кориснике: Достава Упутства за припрему буџета општине Мали Зворник за 2018.годину са пројекцијама за 2019. и 2020. годину

У складу са одредбама члана 36, 40,и 41. Закона о бнуџетском систему, а на основу постојећих докумената – Упутства и фискалне стратегије за 2017.годину,  достављамо свим корисницима буџета општине Упутство за припрему Одлуке о буџету општине Мали Зворник за 2018. годину  са пројекцијама за 2019. и 2020.годину.

Упутство које вам достављамо у прилогу, садржи основне економске претпоставке, смернице и параметре на основу којих сте у обавези да израдите своје Предлоге финансијских  планова за 2018. годину и пројекције за наредне две фискалне године.

Корисници буџетских средтава су у обавези, да доставе предлоге финансијског плана, усвојен од надлежних органа, на прописаним обрасцима који су доступни на сајту општине и у служби буџета, на основу система јединствене буџетске класификације са детаљним образложењем  и описом расхода и издатака и са наведеним правним основом, као и извора финансирања. Предлог се доставља у писаном облику, потписан од стране директора- одговорног лица и оверен печатом.  

Према буџетском календару, члан 31. Закона о буџетском систему, рок за достављање предлога финансијског плана локалном органу управе надлежном за финансије је  01.септембар 2017.године.

Обрасци>>>

Опширније...

 

 

 

 

 

 

 
Јавне набавке