• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Ненад Боровчанин званично отворио Канцеларију за младе

               У Малом Зворнику данас је отворена Канцеларија за младе, која ће радити у оквиру Општинске управе Мали Зворник. Канцеларију је у присуству општинског руководства, представника установа са подручја општине Мали Зворник, гостију и бројне омладине отворио државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије Ненад Боровчанин.

            На свечаној конференцији поводом отварања канцеларије Боровчанин је рекао да је Канцеларија за младе Мали Зворник 141. канцеларија у Србији чије отварање је иницирало и подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије и пожелео да по квалитету рада и успеху увек буде прва. Он је истакао да је задатак Министарства омладине и спорта да помаже рад канцеларије, посебно у општинама које спадају у четврту групу развијености, у којима омладина живи у знатно тежим условима, и на тај начин допринесе стварању што је могуће више једнаких шанси за нормалан живот младих у свим деловима Србије. Боровчанин је истакао да су млади људи приоритет, те да се финансирањем оваквих пројеката улаже у омладину и да је то једино улагање које се вишеструко враћа. Он је најавио да ће поред отварања канцеларије Министарство омладине и спорта подржати и остале пројекте за младе у Малом Зворнику чија реализација је планирана током лета. 

            Обраћајући се присутнима председник општине Мали Зворник Миодраг Лазић рекао је да је циљ Канцеларије за младе да окупља омладину и пружи им могућност да искажу своје потребе и интересовања. Захваливши се министарству на финансијској подршци председник Лазић је  истакао да је за формирање Канцеларије за рад са младима од Министарства спорта и омладине добијено 506 хиљада динара што је утрошено за уређење просторија канцеларије и набавку неопходне опреме за рад. Он је пожелео да канцеларија успешно ради и поручио да ће Општина Мали Зворник у потпуности подржавати активности Канцеларије за младе. 

            Координатор Канцеларије за младе Невена Ђукановић најавила је да је у оквиру пројекта „Снага је у младима“ током лета у плану организовање концерта, турнира у фудбалу и неколико радионица за младе. У сарадњи са удружењем грађана „Солидарност пре свега“ из Лознице планирано је организовање још неколико едукативних и креативних радионица за младе, учешће на конкурсу за најбољу фотографију, те учешће на изложби фотографије поводом Дана младих. Она је напоменула и то да се Канцеларија за младе укључила у израду Локалног акционог плана за младе са жељом да активно учествује у припреми предлога за израду овог плана и позвала младе да се у што већем броју укључе у рад канцеларије како би заједнички радили на побољшању квалитета живота младих у општини Мали Зворник. 

           Канцеларија за младе биће локални сервис на услузи младим људима који желе да презентују своје креативне идеје, потраже савет и информације о питањима значајним за младе као што је образовање, запошљавање, могућностима за активно и квалитетно провођење слободног времена, неговање здравих и безбедних стилова живота и другим областима у складу са Националном стратегијом за младе. Канцеларија је замишљена као тело које ће обухватити и заступати интересе младих и бити спона између локалне самоуправе и младих људи. 

          За потребе Канцеларије за младе адаптирана је просторија у поткровљу зграде Општинске управе Мали Зворник комплетно опремљена неопходним намештајем и техничким средствима за рад.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке