• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

За квалитетнији рад службе обједињене процедуре од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на поклон рачунар

 

Грађевинске дозволе се сада могу добити са много мање папира и у веома кратком року, при чему се у просеку дозвола за градњу добија за свега осам дана, напоменула је министарка.

Она је подсетила на то да је пре две године, кад је започета реформа издавања грађевинских дозвола и припрема новог закона о планирању и изградњи, Светска банка израчунала да се на дозволу чекало девет месеци, а било је случајева да инвеститор чека и по две, три или четири године. У наредном периоду, како је најавила, један од приоритета биће реформа катастра јер желимо да грађанима омогућимо да електронски подносе и своје захтеве Републичком геодетском заводу и тиме смањимо редове, корупцију и време чекања.

У име наше општине рачунар је преузео Миливоје Танасковић, грађевински инспектор Општинске управе општине Мали Зворник.

Поред рачунара уручена су и специјална признања градовима и општинама који су највише допринеле ефикасној примени е-дозвола.  Највиши проценат решених захтева инвеститора у првих шест месеци примене новог система имали су градови Крушевац, Ваљево, Вршац, Сомбор и Смедерево док су најуспешније општине Бечеј, Свилајнац, Велико Градиште, Рума и Апатин. Признања за изузетне резултате уручили су им потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и председница Управног одбора НАЛЕД-а Ана Брнабић.

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке