• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

УНДП предаје бране на управљање локалној самоуправи

26.06.2015.

Програм Уједињених нација за развој (УНДП), у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја, ЈВП „Србијаводе“ и уз подршку министарства за државну управу и локалну самоуправу завршава изградњу 18 брана на бујичним рекама у 8 општина у Републици Србији. 

Завршене бране у Лозници (на реци Штири) и у Малом Зворнику (на Борањској реци, Малој и Великој реци) УНДП данас предаје националним партнерима Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја – у Малом Зворнику и ЈВП „Србијаводе“ на реци Штири у Лозници. Предаја ће се обавити путем предаје пројеката изведеног стања, које су припремиле компаније САДЕ и Аутотранспорт – које су и изградиле бране, уз сагласност надзора – ЈВП „Србијаводе“. Истом приликом ЈВП „Србијаводе“ ће предати упутство општини Мали Зворник о одржавању брана у добром стању у којем може да спречи рушилачко дејство бујице на најефикаснији начин. 

Церемонија предаје брана ће се одржати данас, у петак 26. јуна 2015.г., у Лозници са почетком у 10 часова и у Великој Реци од 14 часова. 

УНДП организује превоз новинара на лице места да би промовисали значај оваквих објеката у нади да ће се и друге општине у Србији посветити структурним мерама смањења ризика од будућих катастрофа.

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке