• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Нову ЛЕД уличну расвету добиће све месне заједнице у општини Мали Зворник

Мали Зворник, 24.07.2020. године

Радови на замени постојеће уличне расвете новим ЛЕД осветљењем настављено је протеклих дана на подручју општине Мали Зворник.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, у оквиру нове јавне набавке за потребе реконструкције уличног осветљења набављено је 460 ЛЕД сијалица.

Од наведеног броја 165 светиљки биће монтирано у урбаном делу општине, поред државног пута у месним заједницама Центар и Доње Насеље, док ће остатак бити постављен у сеоским улицама, у Брасини 50, Доњој Борини 50, Радаљу 65, Сакару 30, Будишићу 20, Доњој Трешници 40 и у Цулинама 40 сијалица.

За набавку ЛЕД осветљења, у оквиру нове, друге по реду набавке, из буџета општине издвојено је 11.976.240 динара, док је за претходну, прву набавку сијалица утрошено 5,5 милиона динара.

Реконструкција јавног осветљења у општини Мали Зворник почела је половином марта текуће године.

Председник општине подсетио је да је нова улична расвета најпре постављена поред државног пута у сеоским месним заједницама, по препоруци Савета за безбедност општине Мали Зворник, који је проценио да села имају приоритет у погледу наведених радова, због појачаног присуства миграната и потребе за превентивним деловањем на очувању јавног реда и мира и заштите грађана и њихове имовине.

Штедљиво ЛЕД осветљење локална самоуправа у текућој години поставиће у свим насељима на подручју малозворничке општине, при чему ће постојеће старе и неефикасне светиљке бити замењене новим ЛЕД сијалицама са ефикаснијим карактеристикама.

Јевтић је истакао да је намера општинског руководства да у следећој фази рада на плану уређења јавне расвете обезбеди осветљење и деловима општине где га тренутно нема и навео да ће убудуће на сва сијалична места бити уграђиване ЛЕД светиљке.

Реконструкција јавног осветљења омогуће расвету која ће бити активна током целе ноћи, уз рационалније коришћење електричне енергије и уштеду приликом потрошње. 

Осим замене светиљки, предвиђена је и испорука и имплементација сервера и софтвера који треба да обезбеди визуелизацију комплетне мреже паметних лампи, да омогући надзор и праћење њиховог рада, те појединачну контролу и управљање лампама. 

Љиљана Ристановић

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке