• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Apel za pomoć

Poštovani prijatelji Srbije i Jugoistočne Evrope, opština Mali Zvornik, koja se nalazi u oblasti srednjeg Podrinja, je ugrožena posledicama katastrofalnih poplava, izolovana od ostatka Srbije, blokirana odronima i klizištima koji prete da dugoročno budu uzrok kolapsa privrede i velikih migracija lokalnog stanovništva.

Nezapamćene poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, nezabeležene i u proteklom veku. Region je u stanju haosa. Poplave su odnele vise od 40 života i ostavile hiljade porodica bez krova nad glavom, bez hrane, vode i suve odeće. Putevi i mostovi su poplavljeni, stotine hiljada ljudi u Srbiji i Bosni i Hercegovini ostalo je bez struje, dok su nabujale reke i vodeni talasi proticali kroz gradove i sela, plaveći ulice, prodirući u kuće, prouzrokujući klizišta i druge pogubne posledice elementarne katastrofe.

Jedan od najrazornijih poplavnih talasa bio je tokom noći, 16. maja, u Obrenovcu, gradu nedaleko od prestonice Srbije, Beograda, u kojem je brana popustila i reka je poplavila celu oblast za samo nekoliko sati, ne ostavljajući vremena ljudima da napuste svoje domove. Drugi gradovi u Srbiji, kao što su Šabac, Svilajnac, Paraćin, Smederevska Palanka, Krupanj, Bajina Bašta, naš Mali Zvornik, mnoga druga manja i siromašnija naseljena mesta su, takođe, opustošena.

Prijatelji Srbije, koja je nakon nesavladivog poplavnog talasa devastirana, a neki njeni gradovi, opštine i naseljena mesta su neprepoznatljivi, budite solidarni sa nama!

Pokažite svoje dobročinstvo, preko potrebnom humanitarnom pomoći. Dobročinstvo je jedino bogatstvo koje se umnožava deljenjem! Mi vam prilažemo relevantne video zapise, autentične fotografije, informacije na engleskom jeziku, zvanične kontakt adrese odgovornih predstavnika lokalne samouprave i mapu poplavljenih područja opštine Mali Zvornik.

Hvala!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mali_Zvornik

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Phone: + 381 15 471 300
Fax: + 381 15 471 885
web:
www.malizvornik.rs

http://www.malizvornik.rs/index.php/280-galerija-poplava2014-1
http://www.malizvornik.rs/index.php/281-galerija-poplava2014-2
http://www.malizvornik.rs/index.php/301-oko-magazin

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z68hKBpZplyU.kpP4YJczFlTI
http://www.aljazeera.com/video/europe/2014/05/looming-landslides-prompt-serbia-evacuation-201452682949344898.html
http://radioosvit.com/index.php/english/item/1190-800x800-meters-landslide-size-above-drina-river-danger-for-both-republic-of-serbia-and-republic-of-srpska-bosnia-and-herzegovina

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке