• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Средња школа

Средња школа у Малом Зворнику почела је са радом 1977. године као издвојено одељење гимназије “Вук Караџић” из Лознице. Садашња зграда направљена је 1980. године, да би годину касније почела да ради као Школа усмереног образовања и васпитања “Братство и јединство”. 

Тако је било све до 1992. године када је променила назив у Техничка школа “Братство и јединство” са два подручја рада и то текстилство и кожарство и дрвнопрерађивачки смер. Од 1993. у оквиру Техничке школе “Братство и јединство” гимназија ради као издвојено одељење гимназије из Љубовије све до 2004. године. Тада гимназија постаје малозворничка и школа из тих разлога 2005. године мења назив у Средња школа Мали Зворник. 

Поред гимназије општег смера, у саставу Средње школе сада је пет образовних профила, тачније две четворогодишње школе и три заната. Школа образује економске техничаре, туристичке техничаре, трговце и од ове школске године мушке и женске фризере. Има 294 ученика разврстаних у 11 одељења. 

Општи смер гимназије похађа 114 ученика, профил економског техничара 117, 30 ученика образује се за профил туристичког техничара, 17 ученика за трговца са трогодишњим школовањем и њих 16 за женског фризера, такође са трогодишњим школовањем. 

Школа има осморо ученика који су остварили изузетне резултате на такмичењима из разних предмета а посебно из биологије. С тога су Министарство просвете и спорта Републике Србије и Српско биолошко друштво професорици биологије Катици Зарић доделили похвалницу за рад са ученицима, изузетан успех и постигнуте резултате у настави из биологије. Школа је недавно добила захвалницу за учешће на Републичком такмичењу из трговинског пословања и практичне наставе. 

 

Настава у Средњој школи Мали Зворник одвија се у згради површине 2.414 метара квадратних, са 50 просторија за рад. Опремљеност школе наставним средствима и училима је на задовољавајућем нивоу, а посебно је добро опремљен кабинет информатике. 

Може се похвалити и изузетно опремљеним фризерским салоном, односно кабинетом за потребе практичне наставе ученика фризерског образовног профила. Интересантно је да средом од 08 до 12 часова родитељи ученика, пензионери и пензионерке могу имати бесплатан фризерски третман у школском салону у оквиру практичне наставе за ученике. Школа поседује и модерну фискултурну салу са пратећим просторијама. Према нормативима Републике, опремљена је потребним наставним средствима и опремом преко 80%. 

Директор Душан Јанковић захваљује се свима који су помогли остваривање резултата и опремање школе за нове образовне профиле, а посебно Скупштини општине Мали Зворник, Хидроелектрани “Зворник”, Аутоцентру “Европа”, Самосталној трговинској радњи “Жарковићи” и Приватном предузећу “Победа” из Малог Зворника.

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке